Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Het belang van de gezondheid van mannenNet zoals vrouwen unieke gezondheidsproblemen hebben, hebben mannen dat ook. Naast de algemene gezondheidsproblemen die beide geslachten treffen, zoals hartziekten en kanker, hebben mannen ook specifieke gezondheidsproblemen, zoals prostaatkanker en teelbalkanker. En toch, volgens de National Institutes of Health, "hebben mannen minder kans dan vrouwen om een gebruikelijke bron van gezondheidszorg te hebben en is de kans groter dan vrouwen om het zoeken naar medische zorg voor ernstige symptomen uit te stellen." Daarom is het zo belangrijk dat mannen hun gezondheid in eigen hand nemen en op de hoogte blijven van de dingen die hen bezighouden.

Prostaatkanker Bij één op de zeven mannen wordt in zijn leven prostaatkanker vastgesteld.

Hoewel prostaatkanker een ernstige ziekte kan zijn, sterven de meeste mannen die de diagnose prostaatkanker krijgen er niet aan. Sterker nog, meer dan drie miljoen mannen in de Verenigde Staten bij wie prostaatkanker is vastgesteld leven nog steeds. Er zijn veel verschillende behandelingen voor prostaatkanker, en je behandeling hangt af van het stadium van je kanker en je algehele gezondheid.

Vroege opsporing is de sleutel tot een succesvolle behandeling, dus praat met je arts over het laten screenen op prostaatkanker vanaf je 50ste (of eerder als je een familiegeschiedenis van de ziekte hebt) Testikelkanker Testikelkanker is een van de best behandelbare vormen van kanker. In de meeste gevallen is het volledig te genezen. De sleutel is om het vroeg te ontdekken.

Daarom is het voor alle mannen belangrijk om maandelijks zelfonderzoek te doen en meteen naar een arts te gaan als ze veranderingen aan hun testikels opmerken. Testikelkanker komt het meest voor bij jonge mannen tussen de 15 en 35 jaar Hartziekte Hartaandoeningen zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten. In feite wordt één op de vier sterfgevallen in dit land veroorzaakt door een hartziekte. Het goede nieuws is dat hartziekten te voorkomen zijn. Je kunt je risico verminderen door gezonde keuzes te maken voor je levensstijl, zoals regelmatig bewegen, gezond eten, je stressniveau onder controle houden en niet roken. Als je risicofactoren voor hartziekten hebt (zoals hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte), praat dan zeker met je arts over manieren om die aandoeningen te beheersen

Conclusie


De gezondheid van mannen is een belangrijk onderwerp dat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Door op de hoogte te blijven van de dingen die hen bezighouden en maatregelen te nemen om problemen te voorkomen voordat ze beginnen, kunnen mannen langer en gezonder leven.

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen

Link toevoegen